Poliția a depistat, duminică, mai mulți tineri aflați la volan fără a avea permise de conducere


Intră acum și în grupul de

În data de 23 iunie, pe drumurile municipiului și județului Suceava au fost prinși mai mulți suceveni, care circulau fără permis de conducere sau cu permis de conducere suspendat.

Viteza excesivă în comuna Vadu Moldovei

În jurul orei 17:30, pe raza comunei Vadu Moldovei, polițiști au depistat autoturismul marca Audi, care rula cu viteza de 93 km/h pe un sector de drum cu limitare de 60 km/h, abatere constatată cu aparatul radar TRU CAM.

La volanul autoturismului se afla un tânăr de 25 ani din comuna Boroaia.

Efectuându-se verificări în evidențele poliției s-a stabilit faptul că posedă permis de conducere pentru categoriile Am, B1, B cu vechime din anul 2013, care figurează ,,cu restricții-suspendat”.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal.

Fără permis la Suceava

În jurul orei 18:50, pe str. Ana Ipătescu din municipiul Suceava, un echipaj din cadrul Biroului Ordine Publică Suceava, în timp ce se afla în serviciu de patrulare a oprit pentru control autoturismul marca AUDI A8, cu nr. de înmatriculare din Marea Britanie.

Mașina era condusă de un tânăr de 20 ani din orașul Cajvana, care nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosarul penal.

Băut și fără permis la Marginea

În seara aceleiași zile, pe la 22:40, în comuna Marginea a fost stopată mașina condusă de un localnic de 39 de ani.

conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la  testarea acestuia cu aparatul Drager, rezultând o alcoolemie de 0,69 mg/L alcool în aerul expirat.

Fiind verificat în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că numitul Grigorean Vasile nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.      

În continuare, conducătorul auto a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.        

A fost consultat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care a opinat faptul că se poate dispune măsura reținerii susnumitului pe o perioadă de 24 de ore.

În cauză urmează a se efectua cercetări față de șofer pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.


Intră acum și în grupul de