Seară Astronomică, la Colegiul Agricol Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Colegiul Agricol Fălticeni organizează joi, o ”SEARĂ ASTRONOMICĂ. ASTRONOMIE, POEZIE ŞI MUZICĂ”, manifestare aflată la ediţia a II-a, în cadrul proiectului “Bucovina priveşte cerul”. Potrivit directorului Colegiului, Mihai Vitcu, evenimentul are loc cu prilejul Anului Internaţional al Astronomiei 2009, programul ”100 de ore de Astronomie”. La manifestare sunt invitaţi şi elevi pasionați de astronomie care vor să participe la sesiunea de referate știinţifice ce are loc în cadrul acțiunii, la Colegiul Agricol Fălticeni, începând cu ora 19.

Programul cuprinde un Cuvânt de deschidere referitor la Anul Internaţional al Astronomiei 2009, programul ”100 de ore de Astronomie”, urmat de prezentarea referatelor știinţifice. Cei prezenți vor mai avea parte de un recital de poezie pe fond muzical, de vizionarea unei expoziţii de pictură, astrofotografii, instrumente astronomice, dar și observaţii cu telescopul și luneta asupra corpurilor cereşti pe terenul de sport al Colegiului Agricol Fălticeni.

Organizatorii au și o variantă în cazul în care cerul este acoperit de nori și nu pot fi realizate observațiile astronomice. Astfel, cei prezenți vor avea parte de vizionarea unor filme documentare de astronomie.


Intră acum și în grupul de