Primarii pot cere avize temporare pentru puncte de sacrificare a mieilor


Intră acum și în grupul de

Ca în fiecare an, în preajma Sfintelor Sărbători Pascale, bucovinenii încep să-şi procure carne de miel, nelipsită de pe mesele creştinilor ortodocşi la Sărbătoarea Învierii. Șeful Direcției Sanitar-Veterinară și Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava, Petrea Dulgheru a precizat că în piețele sucevene nu se vor accepta spre vânzare miei sacrificați în gospodării. ”Cei care își sacrifică mieii în bătătură nu au voie să vină la piață cu carnea pentru a o vinde. Este doar pentru consumul propriu. Cei ce vor să vină și să vândă carne de miel în piață trebuie să sacrifice animalele doar în locurile special amenajate”, a declarat Petrea Dulgheru.

Acesta a precizat că și în acest an vom avea miei în piețe. ”Se vor face derogări, iar condițiile vor fi mai permisive”, a afirmat Petea Dulgheru. Șeful DSVSA Suceava a spus că, în localitățile unde primarii sau agenți economici vor, se pot înființa puncte de sacrificare a mieilor, iar DSVSA va acorda avize pe perioadă determinată.

Directorul DSVSA Suceava atrage atenția și pensiunilor că nu au voie să sacrifice miei, porci, bovine pentru a pregăti preparate. ”Noile reglementări aduc în atribuțiile noastre de control și pensiunile, și avertizez că vor fi controlate. Carnea trebuie procurată din unități specifice”, a menționat Petrea Dulgheru.


Intră acum și în grupul de