Parlamentarii PD-L de Suceava asigură cheltuielile legate de aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim


Intră acum și în grupul de

Conducerea Consiliului Judeţean Suceava a încheiat, joi, contractul cu firma care se va ocupa de aducerea luminii Învierii de la Mormântul Sfânt din Ierusalim, a anunţat şeful deliberativului judeţean, Gheorghe Flutur. El a arătat că delegaţia suceveană, formată din 4 persoane, va pleca de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava vineri, 17 aprilie şi se va întoarce pe 18 aprilie, în jurul orei 20.00, aducând Lumina Sfântă. De la Aeroport, Lumina Sfântă va ajunge la Mănăstirea “Sf.Ioan Cel Nou” Suceava, de unde va fi distribuită tuturor lăcaşurilor de cult din judeţ. Potrivit lui Flutur, costul transportului se ridică la 20.000 de euro, contravaloarea acestuia fiind suportată de parlamentarii PD-L de Suceava.

Manifestările intitulate „Paştele în Bucovina”, vor debuta pe data de 10 aprilie, în prezenţa ministrului Turismului, Elena Udrea, cu „Drumul ouălor încondeiate”, pe traseul Ciocăneşti-Poiana Stampei-Coşna-Fundu Moldovei-Breaza-Moldoviţa-Suceviţa-Marginea-Putna-Brodina Mănăstirea Humorului-Voroneţ. Oul uriaş, ce va fi amplasat în piaţa din centrul municipiului, urmează a fi adus la Suceava, cu un transport agabaritic, cel mai probabil tot pe 10 aprilie. În Săptămâna Patimilor se va desfăşura programul special „Spovedeşte-te în Bucovina”, în aceeaşi perioadă fiind lansată şi o acţiune de plantare de arbuşti la Voroneţ, Putna şi Vatra Moldoviţei. În joia Paştelui, la Arbore va avea loc un regal al corurilor bisericeşti din judeţul Suceava, iar în sâmbătă „Învierii” va avea loc pelerinajul „Veniţi de luaţi lumină”.

Duminică, în prima zi de Paşti, va fi ţinută slujba de sfinţire a oului uriaş şi a păştii uriaşe de la Rădăuţi, acestea urmând a intra în cartea recordurilor. În Săptămâna luminată se vor organiza hore şi baluri în mai multe localităţi din judeţ, inclusiv la Muzeul Satului Bucovinean din municipiu. Pe 22 aprilie va fi adus steagul cu chipul Sfântului Gheorghe al domnitorului Ştefan cel Mare. Seria evenimentelor dedicate Sărbătorilor Pascale se va încheia pe 23 aprilie cu un concert extrordinar susţinut de Richard Clayderman pe Stadionul „Areni”. Gheorghe Flutur a precizat că pentru acest concert vor fi puse în vânzare 8000 de bilete, costul unui tichet fiind de 40 de lei.

În programul intitulat „Paştele în Bucovina”, organizat de Consiliul Judeţean Suceava şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, sunt antrenate 40 de localităţi. „Programul are anvergură judeţeană, dar sunt convins că are ecou naţional şi internaţional, mai ales că s-a făcut publicitate acestui eveniment”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.


Intră acum și în grupul de