Polițiștii depistează zilnic șoferi care circulă fără permis de conducere în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

A urca la volan fără permis de conducere, se pare că, este un fenomen des întâlnit în rândurile șoferilor din județul Suceava. După ce am relatat despre trei astfel de cazuri petrecute în data de 26 iunie, ieri polițiștii din nou au depistat mai mulți șoferi fără permis.

Astfel, în jurul orei 15:30, polițiștii din Rădăuți a oprit pentru control pe strada  22 Decembrie din localitate, autoturismul cu număr provizoriu de înmatriculare condus de un bărbat de 30 de ani din comuna Burla.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoturismul nu este înmatriculat, numerele provizorii de circulație fiind expirate din 18.08.2017.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînregistrat sau neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

În aceeași zi, în jurul orei 17:20, un echipaj rutier a oprit pentru control pe DN 17 din comuna Coşna, autoturismul condus de un localnic de 29 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere reţinut pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul cu permisul de conducere reţinut” şi „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Câteva ore mai târziu, pe strada Unirii din Vatra Dornei a fost oprit pentru control un autoturismul condus de un localnic de 21 de ani

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de