Migranți din Guineea și Coasta de Fildeș, prinși în zona Falcău

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat și reținut doi cetățeni din Guineea şi unul din Coasta de Fildeş, care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, în 27 iunie, în jurul orei 11.40, un echipaj al poliției de frontieră a depistat şi reţinut la aproximativ 500 m de frontieră, pe direcţia localităţii Falcău, trei cetățeni străini, de sex masculin, care  nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă.

Din primele verificări a rezultat faptul că aceștia au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România prin zona de responsabilitate a Sectorului PF Brodina.

 Bărbații au fost conduşi la sediul sectorului, unde în urma verificărilor s-a stabilit că au vârste cuprinse între 18 ani şi 28 de ani, doi provenind  din Guineea şi unul din Coasta de Fildeş.

În acest caz se efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei trei cetățeni străini au fost predați, în data de 29.06.2019, autorităților de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.(N.B.)

loading...