De Ziua Mondială a Sănătăţii, o treime din medici şi-au luat liber


Intră acum și în grupul de

Indiferent de specialităţi, medicii au zi liberă, în mod legal, de Ziua Mondială a Sănătăţii, sărbătorită pe 7 aprilie. Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat marţi că în conformitate cu contractul colectiv de muncă, personalul medical şi sanitar are dreptul la o zi liberă în cadrul acestei sărbători. “În toate instituţiile din sistemul sanitar se dă liber, în funcţie de solicitări, chiar şi în spitale. Cine a solicitat, are liber, iar persoanele ce au venit la serviciu au dreptul să-şi ia o zi liberă atunci când vor avea nevoie”, a precizat Alexandru Lăzăreanu.

Acesta a mai menţionat că aproximativ o treime din cadrele din judeţ şi-au luat liber, inclusiv cei din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava. El a spus că în cadrul DSP Suceava, în fiecare birou cel puţin 1-2 angajaţi au venit la serviciu.
“Este singura zi în care am cerut prezenţa, pentru a şti cine este la serviciu şi cine şi-a luat liber. Trebuie să ştim cui vom da liber în altă zi, nu să ne trezim că cine şi-a luat liber acum va mai cere şi altă dată, în contextul acestei sărbători legale”, a precizat şeful DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de