Studenţii şi elevii basarabeni din Moldova vor fi miercuri pe esplanada Sucevei, în plin protest


Intră acum și în grupul de

Studenţii şi elevii din Republica Moldova care studiază în unităţile de învăţământ din Suceava au în plan să organizeze miercuri după-amiază, pe esplanada din centrul municipiului reşedinţă de judeţ, un miting de susţinere a acţiunilor de protest ale tinerilor din Chişinău, capitala Republicii Moldova. Liderul Grupului de Iniţiativă al Românilor din Republica Moldova, Petru Ciolpan, susţine că organizaţia pe care o conduce a început deja demersurile în vederea obţinerii autorizaţiei în vederea organizării unui miting de susţinere a mişcărilor de protest din Chişinău.

El a declarat presei că respectivul miting de susţinere ar urma să fie organizat miercuri după-amiază pe esplanada din centrul municipiului Suceava şi că se aşteaptă ca la acţiune să participe câteva sute de studenţi şi elevi basarabeni care studiază în Suceava. În semn de solidaritate cu tinerii care protestează în capitala Republicii Moldova, studenţii şi elevii basarabeni care studiază la Suceava poartă de marţi banderole negre.

Proteste violente la care participă circa 30.000 de persoane au loc, de marţi, la Chişinău. Manifestanţii au distrus uşa de la intrarea în sediul Administraţiei Prezidenţiale, iar pompierii au utilizat tunuri cu apă pentru dispersarea protestatarilor. Sute de poliţişti au intervenit în forţă între protestatari şi i-au împins de pe scările sediului Preşedinţiei şi Parlamentului.

Dispozitivele de poliţie au înconjurat sediul Preşedinţiei. Forţele de ordine au organizat baraje rutiere la toate intrările în Chişinău pentru a opri accesul autocarelor cu protestatari, după cum informează lideri ai opoziţiei moldovene. Oamenii continuă să protesteze la Chişinău, cerând anularea rezultatelor scrutinului parlamentar, câştigat de Partidul Comunist.


Intră acum și în grupul de