Două spitale din judeţ se pot prăbuşi oricând


Intră acum și în grupul de

În judeţul Suceava există mai multe spitale care prezintă risc în exploatare în cazul producerii unor calamităţi, cutremure, inundaţii, incendii din cauza vechimii construcţiilor ce trebuie consolidate. Directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat într-o conferinţă de presă, că în această situaţie se află spitalele municipale Vatra Dornei şi Fălticeni ale căror clădiri au o vechime de peste 100 de ani, imobilele trebuind consolidate, însă pentru realizarea unor astfel de lucrări sunt necesare mai multe fonduri decât dacă s-ar construi alte clădiri noi, care ar putea să aibă circuite funcţionale specifice desfăşurării unei activităţi medicale.

Spitalul municipal din Vatra Dornei are structura de rezistenţă şi planşeul de la etaj realizate din lemn, iar vechimea întregii construcţii depăşeşte o sută de ani. Şeful DSP Suceava a spus că este de dorit ca într-un municipiu – staţiune, aşa cum este Vatra Dornei, să existe un spital modern care să ofere condiţii de cazare şi tratament corespunzătoare. “Nu ne dorim ca viaţa bolnavilor şi a personalului medico-sanitar de la Vatra Dornei să fie pusă în pericol în cazul producerii unor calamităţi”, a afirmat directorul DSP Suceava.

În acest an s-au alocat fonduri pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construcţia unei noi clădiri pentru acest spital şi se speră că în cursul anului viitor să înceapă lucrările pentru această investiţie.

Ministerul Sănătăţii a alocat suma de 10 miliarde de lei vechi pentru continuarea lucrărilor la clădirea nouă a spitalului municipal Fălticeni, iar după aprobarea indicatorilor tehnico-economici se va organiza licitaţia şi vor fi începute lucrările de construcţie.

Spitalul municipal Vatra Dornei deserveşte o populaţie de peste 47 000 de locuitori din Bazinul Dornelor şi municipiul Vatra Dornei, în timp ce Spitalul municipal Fălticeni deserveşte peste 136 000 de locuitori.


Intră acum și în grupul de