A fost reținut presupusul autor al incendiului din bazarul central din Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din Rădăuți a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind suspectat de mai multe fapte penale, inclusiv incendierea câtorva tarabe în bazarul din Rădăuți.

Joi, tânărul de 18 ani a fost introdus în CRAP al IPJ Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive față de acesta.

Pe lângă incendiul amintit, tânărul este cercetat pentru alte șase infracțiuni, toate comise în municipiul Rădăuți, în perioada mai – iulie 2019.

Astfel, rădăuțeanul este suspectat de provocarea a altor două incendii în bazarul din localitate, de o amploare mai mică, ambele în cursul lunii iunie a acestui an. În palmaresul tânărului se mai află o „tentativă la furt calificat”, două „furturi calificate” și infracțiunea de „distrugere”.

Amintim că pe întâi iulie, în bazarul central din Rădăuți a avut loc un incendiu, care a devastat mai multe tarabe. În total, focul a provocat pagube materiale de 5.000 de euro.

Tot atunci, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, anunța că flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii intenționate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.


Intră acum și în grupul de