Olimpicii de la protecţia mediului vor planta puieţi la Putna şi la Moldoviţa


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a comandat la Direcţia Silvică un număr de 400 de puieţi pentru ca elevii participanţi la Olimpiada naţională pentru resurse naturale şi protecţia mediului, ce va avea loc la Suceava, să planteze câte un copac. Olimpiada se va desfăşura în perioada 12-17 aprilie.

Locaţiile alese pentru acţiunea de plantare sunt Moldoviţa şi Putna. Inspectorul general-adjunct al IŞJ Suceava, Vasile Monacu, a precizat, marţi, că această acţiune reprezintă o legătură emoţională a elevilor din toate judeţe ţării cu Bucovina, care astfel vor fi tentaţi să revină în acele locuri.

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava va fi gazda testărilor pentru calificările de tehnician ecolog şi protecţia calităţii mediului, tehnician analize produse alimentare şi tehnician în industria alimentară, iar la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, pentru calificarea de tehnician în prelucrarea lemnului.

La faza naţională organizată la Suceava vor participa 320 de elevi, ce vor fi însoţiţi de 40 de cadre didactice.

Etapa judeţeană a Olimpiadei la disciplinele din aria curriculară „Tehnologii” s-a desfăşurat în 7 colegii tehnice din judeţ, pe data de 21 februarie, pentru clasele X – XIII liceu tehnologic, ruta directă şi progresivă, pentru profilurile servicii, tehnic, resurse naturale şi protecţia medicului. Din cei 316 participanţi, 45 s-au calificat la etapa naţională, etapă ce se va desfăşura în perioada 13 – 17 aprilie în 7 judeţe : Suceava, Bacău, Sălaj, Mureş, Sibiu, Mehedinţi, Ialomiţa.


Intră acum și în grupul de