Amenzi de 80.000 lei în cadrul acțiunii pentru combaterea delictelor silvice în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

În perioada 01-08 iulie, polițiști din cadrul IPJ Suceava sub coordonarea Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au desfășurat o amplă acțiuni pentru combaterea delictelor silvice, informează IPJ Suceava printr-un comunicat de presă.

Astfel, au fost efectuate 33 de controale în diferite locații, pe drumuri publice, în locuri de depozitare, în fondul forestier ș.a. Prin urmare, au fost constatate două infracțiuni și aplicate 160 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 80.000 lei. Polițiștii au mai confiscat 88,83 mc material lemnos, în valoare de peste 14.000 lei.

Spre exemplu, în cadrul acțiunii a fost amendată o societate comercială din comuna Stulpicani, unde echipa de control a constatat că agentul economic nu deține în depozitul de material lemnos al punctului de lucru, cantitatea 38,28 mc material lemnos. Totodată, s-a stabilit că firma a achiziționat cantitatea de 40 mc material lemnos de la persoane fizice, fără îndeplinirea condițiilor legale, cantitate pentru care este interzisă achiziția, precum și alte încălcări ale legislației silvice.

Prin urmare, societatea s-a ales cu patru sancțiuni în valoare de 16.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea  valorică a cantității totale de 79,28 mc material lemnos diferite sortimente, în valoare de 10079 lei.


Intră acum și în grupul de