O companie din Stulpicani, amendată cu 16.000 lei pentru încălcarea legislației silvice


Intră acum și în grupul de

O societate comercială din comuna Stulpicani a fost sancționată cu patru amenzi în valoare totală de 16.000 lei pentru încălcarea legislației silvice.

Neregulile au ieșit la iveală în urma unui control al polițiștii din Biroul Combaterea Delictelor Silvice și a specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, efectuat la sediul societății în data de trei iulie. Controlul a avut loc conform Planului de acțiune Scutul Pădurii 2019.

Astfel, în urma verificării legalității activităților de achiziție, debitare și comercializare a materialelor lemnoase desfășurate această companie, s-a constatat că agentul economic nu deține în depozitul de material lemnos al punctului de lucru, cantitatea 38,28 mc, diferență stabilită în urma comparării stocurilor scriptice cu cele faptice.

De asemenea, a fost stabilit faptul că societatea vizată a achiziționat cantitatea de 40 mc material lemnos de la persoane fizice, fără îndeplinirea condițiilor legale, cantitate pentru care este interzisă achiziția.

Pe lângă amenzi, ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității totale de 79,28 mc material lemnos diferite sortimente, în valoare de 10.079 lei .


Intră acum și în grupul de