Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile din Vicovu de Sus, soldată cu amenzi de aproape 10.000 lei


Intră acum și în grupul de

O acțiune pentru creșterea gradului de siguranță publică pe drumurile publice din orașul Vicovu de Sus a fost organizată de Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier Suceava.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Suceava, acțiunea a avut loc miercuri. În cadrul ei au fost testați cu aparatul etilotest 66 de conducători auto. În consecință, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.860 lei.

Totodată, polițiștii au reținut trei permise de conducere, au retras șase certificate de înmatriculare și au ridicat patru seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Spre exemplu, un bărbat de 37 de ani, din orașul Vicovu de Sus, a fost depistat conducând autoturismul pe strada Calea Bucovinei din localitate având o alcoolemie de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe lângă asta, șoferul nu avea asupra sa certificatul de înmatriculare, iar autoturismul prezenta defecțiuni la sistemul de iluminare. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional.

Un alt localnic de 49 ani, a condus automobilul având inspecția tehnică periodică expirată încă din luna mai. Acesta a fost sancționat contravențional și i s-au reținut certificatul și plăcuțele cu numere de înmatriculare.


Intră acum și în grupul de