Suceava, în topul județelor cu cei mai mulți pensionari pe caz de boală. Mulți își pierd însă pensia prin neprezentarea la expertiză


Intră acum și în grupul de

Județul Suceava se află în topul județelor cu cei mai mulți pensionari pe caz de boală.

Potrivit datelor profit.ro, în județul Suceava erau în 2018 un număr de 18.838 pensionari pe caz de boală, în condițiile în care în București sunt 53.070 de persoane după care urmează Bihor, unde sunt circa 27.541 de persoane și Prahova, cu circa 20.675.

În fiecare lună, cei 543.159 de pensionari pe caz de boală din România primesc circa 878 milioane de euro, pensia medie fiind de 627 lei.

Jumătate dintre pensionarii de invaliditate sunt încadrați în gradul III de invaliditate, caracterizat prin pierderea a cel puțin jumătate din capacitatea de muncă și cu posibilitatea prestării unei activități profesionale cu cel mult jumătate de normă, ei fiind și ținta expertizelor anuale organizate de INEMRCM, deoarece au șansele cele mai mari de însănătoșire și reîncadrare în muncă.

Mulți dintre pensionari își pierd pensia în urma acestor expertize, dar sunt și sute de pensionari care o pierd pentru că nu se prezintă la expertize, potrivit sursei citate.

De remarcat este că în prima jumătate a acestui an, a scăzut cu circa 42 la sută numărul pensionarilor pe caz de boală expertizați și că au fost și 158 de persoane care nu s-au prezentat la expertiză. (N.B.)


Intră acum și în grupul de