Un autoturism cu 14.000 pachete cu țigări de contrabandă depistat în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

În apropierea localității sucevene Nisipitu a fost depistată o mașină plină cu țigări de contrabandă de proveniență ucraineană. Șoferul a reușit să fugă, abandonându-și automobilul.

Imagine ilustrativă

Potrivit comisarului Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt din cadrul IJPF Suceava, în data de 11 iulie la nivelul S.T.P.F. Suceava – ITPF Sighetu Marmației, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel,  în jurul orei 00:30, un echipaj al poliției de frontieră a identificat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Nisipitu, jud. Suceava, un autoturism marca Audi A8, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau suspiciuni că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acestuia, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a accelerat, dar la scurt timp mașina a fost abandonată în curtea unui imobil din apropiere.

Potrivit sursei citate, proprietarului imobilului a declarat că șoferul a intrat în curte cu mașina fără aprobarea sa.

De asemenea, în urma verificării autoturismului s-a constatat că era plin cu țigări de contrabandă.

Astfel, a fost luata măsura conducerii  autovehiculului  la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor. 

În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 14.190 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 166.023 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit în activitatea infracțională, în valoare de 20.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava.

În același timp, continuă cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de