Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile din Rădăuți, soldată cu amenzi de aproape 10.000 lei


Intră acum și în grupul de

O acțiune pentru creșterea gradului de siguranță publică pe drumurile publice din municipiul Rădăuți a fost organizată de Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier Suceava.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Suceava, acțiunea a avut loc joi. În cadrul ei au fost testați cu aparatul etilotest 57 de conducători auto și au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.136 lei. Totodată, polițiștii au reținut două certificate de înmatriculare.

Astfel, cu un dosar penal s-a ales un localnic de 48 de ani. Mașina acestuia a fost oprită pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aer expirat, după care, la spital, i s-au recoltat de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de