Elevii cred că unii părinţi nu le mai oferă „cei 7 ani de acasă”


Intră acum și în grupul de

Recent a avut loc reuniunea de lucru a Comisiei Judeţene pentru prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar, în cadrul căreia au fost dezbătute mai multe aspecte precum informare privind acţiunile de prevenire şi combatere a violenţei în şcoli, acţiunile de securitate întreprinse de şcoli, campaniile de conştientizare în rândul elevilor, întâlnirile elevilor cu reprezentanţi ai partenerilor educaţionali – Inspectoratul de Poliţie Judeţean, filiala judeţeană a Organizaţiei „Salvaţi Copiii”, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Direcţia de Sănătate Publică, Agenţia Naţională Antidrog – Suceava.

Între activităţile cele mai importante în cadrul Strategiei judeţene pentru prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli au fost menţionate, desfăşurarea unor programe educative de educaţie civică sau consiliere, a unor campanii şi emisiuni radio cu elevii, dezbateri şi lectorate cu părinţii, precum şi măsuri de securitate de tipul instalării echipamentelor de supraveghere video.

Adjunctul IŞJ Suceava, Daniel Hrenciuc a precizat că, în conformitate cu raportările făcute de şcoli, numărul cazurilor de violenţă este în scădere. Acesta a spus că intervenţii interesante au avut cele două eleve care sunt reprezentantele elevilor în această comisie, Dulgheriu Teofana de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni şi Danilov Andreea de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. „În acest sens elevele au precizat că şcolile trebuie să organizeze mai multe activităţi la care să participe părinţii. Este foarte importantă educaţia primită în familie şi din păcate nu toţi părinţii oferă modele. De asemenea se consideră a fi foarte importante activităţile de voluntariat în rândul elevilor, activităţi prin care se poate preveni violenţa”, a vorbit despre expunerea elevelor, Daniel Hrenciuc.

Acesta a mai spus că s-a remarcat necesitatea înfiinţării unui număr mai mare de cabinete de consiliere psihopedagogică în şcoli şi grădiniţe.


Intră acum și în grupul de