Amendă de 5000 de lei pentru un sucevean care transporta mai puțin lemn decât cel înscris în acte


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au identificat, marți seara, două cazuri de transport a unor cantități de lemn diferite decât cele indicate în acte. Într-un caz s-a constatat că în acte figura o cantitate mai mică de lemne decât cea transportată, iar în celălalt caz invers. În ambele cazuri însă, șoferii s-au ales cu amenzi de câteva mii de lei.

Astfel, în jurul orei 18:00, autoturismul condus de un bărbat de 33 de ani din comuna Izvoarele Sucevei, care transporta material lemnos, a fost oprit pentru control în comuna Straja.

Imagine ilustrativă

În urma inventarierii, specialiștili silvici au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea totală de 10,06 mc lemn de foc, pe când în avizul de însoțire era indicată cantitatea de doar 4,53 mc.

Materialul lemnos în valoare de 1.326 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Brodina.

Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei, și cu amenzi în valoare totală de 2.450 lei, conform legii privind circulația pe drumurile publice, fiindu-i reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Două ore mai târziu, o autoutilitară condusă de un bărbat de 26 de ani a fost oprită pentru control în localitatea Broșteni.

Ca și în primul caz, specialiștilii silvici au stabilit faptul că în remorca bărbatului se afla o cantitate de lemne diferită de cea din acte, doar că de data aceasta, bărbatul avea mai puțin lemn decât era indicat în documente.

Astfel, bărbatul transporta cantitatea de 22,80 mc, pe când în documente figura 25,54 mc.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar materialul lemnos din remorcă, în valoare de 6.800 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Broșteni.


Intră acum și în grupul de