Un bătăuș din Frasin a fost arestat preventiv după ce a agresat mai mulți oameni, în timp ce era cercetat penal pentru contrabandă


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a fost arestat după ce a participat la o bătaie dintr-o stație de distribuție carburanți din Frasin, în condițiile în care acesta era plasat sub control judiciar, fiind cercetat pentru contrabandă, anunță printr-un comunicat, emis pe 25 iulie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Contrabanda

Procurorii au dispus punerea în mişcare față de bărbat a acţiunii penale pentru săvârșirea infracţiunii de contrabandă în martie acestui an. Apoi, 13 martie, bărbatul a fost plasat sub controlul judiciar pe o perioadă de 60 zile.

Potrivit sursei citate, pe opt martie, s-a depistat că bărbatul a deţinut şi ulterior depozitat în cala unui autocar ce se deplasa pe ruta Rădăuţi – Londra, cantitatea de 2.000 pachete țigarete de proveniența duty free, în valoare de 25.677 lei.

Bătăușul din Frasin

Măsura controlului judiciar a fost ulterior prelungită succesiv prin ordonanţele procurorului de caz din datele de zece mai şi zece iulie. Asta deoarece, între timp, bărbatul a mai comis două fapte penale.

Astfel, pe cinci mai, în jurul orei 23:10, într-un bar din comuna Ostra, bărbatul, împreună cu un camarad, a acostat un localnic şi l-au lovit cu pumnii şi sticle de pe masă în zona capului. Astfel, bărbatul fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „lovirea sau alte violenţe” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

De asemenea, pe 11 iulie, bărbatul, împreună cu alți doi prieteni, printre care și un bărbat cercetat pentru că a lovit un jandarm, au bătut două persoane într-o stație de distribuţie carburanţi din Frasin. Astfel, de data aceasta, bărbatul a fost cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de „tulburare a ordinii şi liniştii publice„.

Având în vedere aceste aspecte, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au solicitat înlocuirea măsurii controlului judiciar instituit faţă de inculpat cu măsura arestării preventive, cererea fiind admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului, formulându-se contestatie ce urmează a fi solutionată.


Intră acum și în grupul de