Focuri de armă și țigări de contrabandă de peste 150.000 de lei depistate de polițiștii de frontieră din cadrul SPF Brodina

Polițiștii de frontieră din SPF Brodina au descoperit şi confiscat, sâmbătă, în urma misiunilor desfăşurate la frontiera cu Ucraina, 12.970 pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de 152.000 lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, sâmbătă seara în jurul orei 21:00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul SPF Brodina a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase, de la frontiera de stat, către interiorul țării.

Acest echipaj a acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul poliției de frontieră, suspecții au abandonat coletele și au fugit, dispersându-se în direcții diferite.

Pentru reținerea persoanelor, care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

La scurt timp, au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de verificare a zonei.

 La fața locului au fost descoperite 18 colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.970 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 105.000 lei.

Sursa citată mai arată că polițiști de frontieră din cadrul aceluiași sector, pe timpul unei misiuni de supraveghere și control al frontierei de stat, au descoperit în apropierea frontierei, pe raza localității Costileva mai multe colete abandonate care conțineau țigări.

Baxurile au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.000 pachete cu țigări, provenite din Ucraina, în valoare de 47.000 lei.

În acest caz se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora. (N.B.)