Polițiștii suceveni au depistat duminică mai mulți șoferi băuți la volan. Doi dintre ei au comis accidente


Intră acum și în grupul de

În această duminică, din nou, polițiștii au depistat pe șoselele județului Suceava mai mulți șoferi urcați la volan în stare de ebrietate. Totodată, șoferii băuți au fost implicați și în câtva accidente produse pe raza județului.

Astfel, în jurul orei 00:30, la Dărmănești, o patrulă a poliției a oprit pentru control un Mercedes-Benz, condus de un localnic de 30 ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,60 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la S.J. de Urgență Sf. Ioan cel Nou din Suceava, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală faţă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Aproximativ la aceiași oră, și în municipiul Suceava a fost prins un șofer băut. Autoturismul marca Fiat Punto, condus de un sucevean de 42 ani, a fost oprit pentru control pe strada Parcului din localitate.

În urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că avea o concentraţie alcoolică de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În jurul orei 03:30, un accident a avut loc pe str. Vasile Alecsandri din Gura Humorului. Un localnic de 59 de ani, datorită neadaptării vitezei și pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcției, intrând în coliziune cu bordura din stânga în direcția de deplasare, avariindu-și autoturismul.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la Spitalul orășenesc Gura Humorului, cu acordul său i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

I s-a întocmit dosar penal.

Apoi, în jurul orei 09:40, pe acostamentul DJ 176 din Vatra Moldoviței, polițiștii au observat un autovehicul avariat, marca VW Golf.

Lângă autoturism a fost identificat un tânăr de 21 ani, din Frumosu, care a recunoscut faptul că, în urma cu circa 30 de minute a condus autoturismul respectiv și din cauză că avea alte preocupări în timpul condusului, a derapat și a intrat în șanț.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea lui cu aparatul  etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

Amintim că potrivit datelor oficiale, peste 70 de șoferi au ajuns în arestul IPJ Suceava de la începutul anului pentru infracțiuni la regimul rutier, în special pentru consum de alcool la volan.


Intră acum și în grupul de