La Spitalul Judeţean încep investiţiile sprjinite de CJ cu fonduri structurale şi din sponsorizări


Intră acum și în grupul de

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a primit circa 1,2 milioane lei (300.000 de euro) de la Consiliul Judeţean Suceava, bani pe care-i va folosi, în primul rând pentru recondiţionarea acoperişului şi renovarea integrală a grupurilor sanitare, a informat miercuri, purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Tiberiu Brădăţan. “Suntem în faza elaborării procedurilor de licitaţie şi obţinerea avizului pentru execuţie”, a precizat acesta, adăugând că, din banii rămaşi se va trece la “îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere” din spital, în special la etajul superior unde au fost infiltraţii de apă”. De altfel, spitalul a început un ambiţios program de investiţii, despre care dr. Brădăţan a ţinut să precizeze că se va desfăşura, în majoritate, fie bani de la CJ, fie prin sponsorizări, “în afara fondurilor alocate pentru medicamente şi materiale sanitare”.

Printre investiţiile din acest an de la spital, realizate tot cu fonduri de la CJ, dr. Brădăţan a menţionat reabilitarea integrală a Secţiei Pediatrie, care înseamnă reparaţii şi igienizare, dar şi dotarea secţiei. Totodată, s-au început deja lucrările pentru renovarea şi modernizarea sălii de şedinţe de la parterul spitalului, care va fi “de înaltă ţinută”, a spus dr. Brădăţan: “În afară de renovarea spaţiului, sala va fi dotată cu instalaţie acustică şi video, putând fi folosită pentru comunicări ştiinţifice dar şi pentru desfăşurarea unor evenimente culturale, precum vernisaje, prezentări artistice, în care să fie angrenat şi personalul spitalului”. O altă investiţie în curs de finalizare menţionată de purtătorul de cuvânt este amenajarea laboratorului de endoscopie, care va avea o linie completă de video-endoscopie digestivă, cuprinzând gastroscop, endoscop, echipament video şi de stocare a informaţiei. Acesta este un pas important pentru spital, întrucât astfel se creează un serviciu separat de investigaţii gastro-endoscopice care se realizau înainte într-o sală de operaţii. Imediat după Paşti va începe renovarea a două saloane de la ATI, urmând ca secţia să fie dotată şi cu 2 aparate de ventilaţie asistată.

Cu sponsorizare oferită de Fresenius, firma care va construi în curtea spitalului noul centru de dializă, se va amenaja şi o parcare cu 50 de locuri pentru personalul spitalului, la care vor avea acces şi alte persoane, dar cu taxă. Toate aceste investiţii se vor realiza anul acesta, spune dr. Tiberiu Brădăţan, la care se adaugă reamenajarea ambulatoriului integral: “S-a primit în urmă cu două zile aprobarea pentru studiul de fezabilitate al ambulatoriului, urmând să deschidem procedurile de finanţare şi de licitaţie. Sperăm ca tot programul să se desfăşoare într-un interval de un an şi jumătate. Ambulatoriul va fi unul din cele mai frumoase sectoare din spital”, a mai spus purtătorul de cuvânt. Reamintim că reamenajarea şi modernizarea ambulatoriului se va realiza cu fonduri structurale, pe baza unui proiect realizat de spital şi înaintat CJ.


Intră acum și în grupul de