Proiecte de dezvoltare urbană în valoare de 22 milioane de euro, pentru municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Declarat pol de dezvoltare urbană, municipiul Suceava va primi fonduri în valoare de 22 de milioane de euro pentru proiecte de dezvoltare urbană. Potrivit primarului Ion Lungu, în acest sens vor fi realizate proiecte de refacere a unor străzi din municipiu, dar va fi reabilitat şi bulevardul principal al oraşului şi iluminatul public pe acest traseu precum şi zona centrală a municipiului unde va fi realizată o parcare subterană şi refăcut platoul central.

Totodată, în colaborare cu CJ Suceava, municipalitatea va construi un Centru de susţinere şi promovare a tradiţiilor bucovinene unde vor fi amenajate ateliere meşteşugăreşti şi spaţii pentru comercializarea produselor acestora.

Un număr de 13 municipii, printre care şi Suceava, desemnate de Guvern drept poli de dezvoltare urbană, vor fi finanţate cu prioritate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi fonduri bugetare pentru dezvoltarea activităţilor economice şi diminuarea numărului de tineri care pleacă să lucreze în marile oraşe.


Intră acum și în grupul de