Doi elevi din Suceava au fost trimiși în judecată după ce i-au cerut unui coleg să plătească taxă de protecție


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a doi tineri de 20 și 17 ani (la data săvârșirii faptei), cercetați în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, anunță purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava printr-un comunicat emis astăzi.

Potrivit sursei citate, inculpații l-au șantajat pe un coleg de al lor, elev în clasa a X-a la o unitate școlară liceală din municipiul Suceava.

Astfel, la sfârșitul lunii mai a anului trecut, tinerii l-au abordat pe colegul lor, în timp ce aceștia se aflau pe terenul de sport al unității de învățământ.

În aceste împrejurări, tânărul de 20 de ani a prins cu brațul de după cap elevul și împreună cu celălalt tânăr trimis în judecată, l-au condus pe colegul lor în spatele unui atelier.

Acolo, cei doi l-au lovit pe elev cu pumnii în cap și în stomac, iar apoi i-au solicitat adolescentului remiterea sumei de 500 de lei pentru fiecare, promițându-i că îl vor proteja în cazul în care cineva ar vrea să-l agreseze.

Fiindu-i frică, având în vedere atitudinea violentă a inculpaților, adolescentul le-a remis acestora banii pretinși. Transmiterea banilor, de regulă, avea loc chiar în curtea școlii.

Astfel, inculpatul de 20 de ani a primit de trei ori diferite sume de bani. Mai întâi cei 500 de lei, din care s-a împărțit cu celălalt tânăr, pe urmă alți 350 lei și apoi 350 euro.

Celălalt agresor de asemenea a profitat financiar de pe urma șantajului. Pe lângă o parte din cei 500 de lei, acesta a mai primit 150 de euro. După ce a fost dat pe mâna poliției, tânărul de 17 ani a restituit toți banii primiți ilegal.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Suceava.


Intră acum și în grupul de