Incendiu la o gospodărie din Horodnic de Jos. Focul a mistuit patru tone de fân și a afectat mai multe clădiri


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din Horodnic de Jos a fost cuprinsă de flăcări în noaptea de marți spre miercuri, anunță ISU Suceava.

După sesizarea primită de pompieri la 03:55, Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Seriviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Horodnic de Jos și Horodnic de Sus, au intervenit cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la o șură, precum și la acoperișul unei anexe și al unui atelier, construcții majoritare din lemn, cu pericol de propagare la casa proprietarului și la locuințele învecinate.

Incendiul a fost lichidat la ora 07:50.

Până atunci însă, au ars șura, pe o suprafață de aproximativ 90 mp, și fânul depozitat în interior (circa patru tone), acoperișul anexei pe 65 mp, acoperișul atelierului pe 50 mp, circa șapte metri cubi lemn de foc și alte bunuri din gospodărie. S-au degradat pe o suprafață de aproximativ 30 mp pereții anexei și ai atelierului.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Potrivit sursei citate, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuința proprietarului și casele învecinate.


Intră acum și în grupul de