Un polițist pensionar din Câmpulung Moldovenesc care a contribuit la prinderea unui suspect ce fugea de poliție a devenit cetățean de onoare al lunii iulie 2019


Intră acum și în grupul de

Un polițist pensionar din Câmpulung Moldovenesc, Ioan Grigoraș, a devenit cetățean de onoare al lunii iulie 2019 după ce a sprijinit o intervenție a polițiștilor din municipiu.

Potrivit Poliției Județene Suceava, relația poliție – comunitate este definitorie pentru construirea unei societăți sigure și menținerea climatului de normalitate socială, iar implicarea membrilor comunității și rolul activ al acestora au totodată rolul de a descuraja comportamente de tip delictual și se constituie în modele de urmat pentru ceilalți cetățeni.

Tocmai de aceea, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava evidențiază și promovează pe cei care prin exemplul personal și prin actele săvârșite au adus un plus de siguranță în comunitatea din care fac parte, iar cetățeanul de onoare al lunii iulie 2019 este domnul Ioan Grigoraș din municipiul Câmpulung Moldovenesc. 

Astfel, în 16 iulie, în jurul orelor 19:15, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Politiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe str. Calea Bucovinei din municipiu.

Polițiștii au observat că la volanul vehiculului se afla un bărbat despre care dețineau date că are permisul de conducere suspendat. 

Polițiștii au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire folosind semnalele acustice și luminoase de pe autospeciala de poliție însă conducătorul autoturismului nu s-a conformat și a continuat deplasarea în mare viteză iar in zona gării, a virat brusc stânga și a părtuns pe str. Aurel Vlaicu, unde a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu bordura trotuarului.

Atât conducătorul auto cât și pasagerul din dreapta au abandonat autoturismul și au fugit.

Unul dintre polițiștii aflați în echipaj a continuat urmărirea pedestră a șoferului mașinii, în sprijinul acestuia alăturându-se și un cetățean aflat în preajmă. Împreună, cei doi au reușit prinderea și legitimarea bărbatului urmărit, în urma probatoriului administrat stabilindu-se că mașina urmărită a fost condusă de un  tânăr de 22 de ani care avea permisul suspendat, iar în acest caz s-a întocmit dosar penal.

Bărbatul care a manifestat spirit civic și a ajutat la prinderea persoanei urmărite se numește Ioan Grigoraș și are 53 de ani.

Polițiștii din echipajul de poliție i-au mulțumit și au avut surpriza să afle că barbatul este fost polițist la Poliția Transporturi Feroviare Câmpulung Moldovenesc, trecut în rezervă din anul 2016 cu gradul de plutonier adjutant șef.

Are și el doi copii de vârsta agenților în sprijinul cărora a intervenit. Unul dintre ei este polițist în județul Cluj, mândrindu-se mult că în familie este continuată tradiția.

Viața de polițist l-a menținut într-o formă activă și din anul 2018 este membru al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din M.A.I. ,,Ștefăniță Vodă” Suceava – Sucursala Câmpulung Moldovenesc. 

Pentru gestul său, pentru spiritul civic și exemplul pe care l-a dat, conducerea IPJ Suceava i-a acordat o diplomă de excelență și titul de cetățean de onoare al lunii iulie 2019.

El a fost invitat în 2 august la sediul Poliție Municipiului Câmpulung Moldovenesc alături de membri ai  Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din M.A.I. „Ștefăniță Vodă”, fiind înmânată în cadru festiv placheta de onoare fostului polițist, fiind un moment emoționant, dar și o dovadă de unitate și colaborare între instituție și comunitate, arată Poliția Județeană Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de