Un tânăr băut și fără permis din Berchișești a fost reținut de polițiști și introdus în arest. El a intrat cu mașina unui prieten în temelia unui gard din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Un tânăr băut și fără permis din Berchișești a fost reținut și introdus în arest după ce a condus un autoturism al unui prieten și a intrat în temelia unui gard din Gura Humorului.

Polițiștii au stabilit că duminică, un tânăr de 26 de ani din Berchișești, a condus un autoturism VW Passat, pe str. Mănăstirea Humorului, din  Gura Humorului, dinspre Mănăstirea Humorului, iar din cauză că circula cu viteză, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a lipsei de experienţă în conducere, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens, după care a intrând în temelia din beton a gardului unui ansamblu de locuinţe din zonă.

În urma impactului nu au fost victime, ci doar pagube materiale.

Tânărul a recunoscut că nu are permis de conducere și că autoturismul este al unui prieten, de 24 de ani, din Mănăstirea Humorului, care se afla pe scaunul din dreapta față al mașinii.

Acesta i-a dat voie să circule deși știa că tânărul nu are permis și că e sub influența băuturilor alcoolice pentru că au consumat băuturile alcoolice împreună.

Tânărul aflat la volan avea 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar pasagerul avea de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest caz tânărul care a condus este cercetat penal pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, iar celălalt pentru ncredințare auto unei persoane fără permis și sub influența alcoolului.

Polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a tânărului din Berchișești care a fost introdus în Arestul Poliției Județene Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de