26 de șoferi au rămas fără permise în urma unei acțiuni de combatere a excesului de viteză în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

La sfârșitul săptămânii trecute, Serviciul Rutier Suceava a organizat o acțiune pe raza județului pe linia combaterii excesului de viteză.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, nerespectarea regimului de viteză este una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Prin urmare, în decursul a trei zile, de vineri spre duminică, au fost controlate 391 de autovehicule, fiind aplicate 223 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului legal de viteză. Polițiștii au mai retras 26 de permise de conducere pentru viteză și au constatat săvârșirea a zece infracțiuni rutiere.

În timpul acțiunii, au fost depistați și câțiva șoferi, care s-au urcat la volan fără a deține permise de conducere.

Unul dintre ei a fost identificat pe strada Cuza Vodă din municipiul Suceava. Bărbatul de 44 de ani din comuna Dumbrăveni conducea autoturismul deși avea permisul de conducere suspendat.

Șoferul s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

De asemenea, un alt bărbat din comuna Dumbrăveni a fost prins conducând un autoturism DJ 29 din localitatea de domiciliu, fără a poseda permis de conducere. Acestuia i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii aceleiași infracțiunii ca și în cazul precedent.


Intră acum și în grupul de