Accident de muncă în comuna Panaci. Un muncitor a suferit mai multe fracturi deschise după ce un panou metalic a căzut peste el


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 56 de ani a suferit un accident de muncă, în timp ce lucra pe un șantier din satul Drăgoiasa, din comuna Panaci.

Bărbatul lucrează în calitate de excavatorist, fiind angajat legal la o companie de profil. Acesta muncea la excavarea solului pentru consolidarea terenului din zona adiacentă a DJ 174, din localitatea menționată anteriror.

Astfel, luni dimineața, bărbatul a coborât din excavator deplasându-se la capătul zidului de consolidare din beton unde se afla un panou metalic, rezemat de alte panouri, care era neasigurat. În momentul în care muncitorul s-a sprijinit cu mâna de panou, acesta a căzut peste el, cauzându-i leziuni la mâna stângă și piciorul stâng.

Bărbatul a fost preluat de la fața locului de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei, iar apoi la UPU a Spitalului Județean Suceava.

Medicii au stabilit că muncitorul a suferit o fractură deschisă tip III B la ambele oase gambă stângă, luxație recidivantă scapulo-humerală stângă.

În cauză  se va proceda la notificarea I.T.M. Suceava în vederea desemnării unui reprezentant pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.


Intră acum și în grupul de