Doi tineri au fost prinși băuți la volan în Cornu Luncii și în Vatra Dornei. Unul a încercat să fugă de polițiști

Polițiștii suceveni au depistat, luni, doi șoferi care au urcat la volan în stare de ebrietate, arată IPJ Suceava.

Astfel, în jurul orei 03:00, în comuna Cornu Luncii a fost oprit pentru control un VW Passat condus de un localnic de 25 ani.

Având în vedere faptul că emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea prelevării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. 

În seara aceleiași zile, un tânăr de 26 de ani din Câmpulung Moldovenesc a fost depistat conducând băut o motocicletă. Tânărul se deplasa prin Vatra Dornei și nu a oprit la semnalele polițiștilor, fiind stopat ulterior str. Podu Verde din localitate.

Rezultatele testării cu aparatul etilotest au arătat un rezultând de 0.72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care șoferului i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.  

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.