Doi tineri din Vicovu de Sus au fost reținuți fiind suspectați de mai multe furturi pe raza comunei Bilca


Intră acum și în grupul de

Doi tineri de 19 și 21 de ani din orașul Vicovu de Sus au fost reținuți, miercuri, fiind suspecți în comiterea mai multor furturi pe raza comunei Bilca, ce au avut loc în intervalul 22-30 iulie acestui an.

În cadrul activităților de cercetare penală, au fost solicitate trei mandate de perchiziție la domiciliile suspecților. Astfel, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Rădăuți a admis cererea și a emis mandatele de percheziție la domiciliile a doi suspecți din Vicovu de Sus, dar și la un al treilea suspect din comuna Bilca, care însă nu a fost reținut ulterior.

Prin urmare, miercuri polițiștii secției au pus în aplicare mandatele de percheziție. În urma cestor activități au fost ridicate mai multe bunuri similare celor sustrase din interiorul Căminului Cultural Bilca. De asemenea au fost identificate și mai multe cartele telefonice, telefoane mobile și un televizor LCD, susceptibil că ar fi fost sustrase de la sediul unei societăți comerciale din comună.

În urma probelor administrate s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore a suspecților de 19 și 21 de ani din orașul Vicovu de Sus, aceștia fiind introduși în CRAP al IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii a trei infracțiuni de furt calificat și o infracțiune de tentativă la infracțiunea de furt calificat, prejudiciul fiind recuperat în proporție de 55%, respectiv bunuri în valoare de circa 11.038 lei.


Intră acum și în grupul de