Workshop-uri cu membrii comunităţilor de romi, la Seminarul regional „Egalitate de şanse – o şansă pentru femeia romă”


Intră acum și în grupul de

Societatea Doamnelor Bucovinene organizează luni, de la ora 10, la sediul CJ, Seminarul regional cu tema „Egalitate de şanse – o şansă pentru femeia romă”, acţiune ce încheie activităţile din cadrul proiectului „Femeia romă – o şansă pentru viitor”, început anul trecut. Potrivit preşedintei Societăţii Doamnelor Bucovinene, Mihaela Grosu, întâlnirea „va fi un cadru de dezbateri la care participă autorităţi locale şi judeţene, lideri ai etniei rome din judeţul Suceava şi judeţele Botoşani, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, şi, nu în ultimul rând, femei rome, care vor aborda problematica egalităţii de şanse, ancorând-o în realitatea cotidiană”.

Întâlnirea va găzdui şi expoziţia foto ,,Poveşti de viaţă”, care prezintă aspecte din viata cotidiană a romilor din judeţul Suceava. „Evenimentul se bucură de sprijinul Consiliului Judeţean Suceava şi al Comisiei Judeţene pentru Egalitatea de Şanse”, a mai precizat Mihaela Grosu.

Proiectul „Femeia romă – o şansă pentru viitor”, face parte din programul „Phare 2006 – Măsuri de incluziune socială”, fiind implementat în parteneriat cu Asociaţia Phico Rromano şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, în 12 comunităţi din judeţul Suceava cu populaţie minoritară numeroasă. El a vizat formarea profesională şi sprijin în integrarea pe piaţa muncii a femeii de etnie romă.

Celelalte activităţi ale proiectului au constat în organizarea de workshop-uri cu membrii comunităţilor de etnie romă, bărbaţi şi femei, în cele 12 localităţi, dezvoltarea de instrumente de formare prin realizarea a 6 filme didactice, organizarea a trei serii de cursuri de calificare pentru ocupaţia de „îngrijitoare bătrâni la domiciliu”, în 3 localităţi din judeţul Suceava.
Workshop-urile au avut loc la Suceava, Pătrăuţi, Dorneşti, Ciprian Porumbescu, Valea Moldovei, Vereşti, Voitinel, Mitocu Dragomirnei, Baia, Dolhasca, Gura Humorului, Păltinoasa, iar cursurile de calificare, la Suceava, Dolhasca şi Humor.


Intră acum și în grupul de