Poliția Suceava: 28 de persoane dispărute, între care 14 copii, au fost găsite de polițiștii suceveni de la începutul lunii iulie


Intră acum și în grupul de

În perioada 01 iulie – 11 august, polițiștii SIC – Compartimentul Urmăriri și Biroul Supravegheri Judiciare, au executat o amplă acțiune pe linie de urmărire a persoanelor dispărute, celor care se eschivează de la răspundere penală sau pe linie de supravegheri judiciare.

Astfel, polițiștii au verificat 576 de obiective de pe raza județului, din care 461 stâne, 94 ferme, 14 mănăstiri ș.a. În cadrul acestor verificări, 619 persoane au fost legitimate, iar 413 verificate în bazele de date.

Prin urmare, au fost identificate 28 de persoane dispărute, dintre care 14 copii.

Printre ei și o fată de 13 ani, care în data de 8 august a plecat de la domiciliul său din orașul Sângeorz – Băi, județul Bistrița-Năsăud. Fata a fost găsită la locuința unui tânăr de 21 de ani din comuna Stulpicani.

În cauză a fost înregistrat dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „act sexual cu un minor” și ulterior, fata a fost internată în Centrul de Primire Minori în Regim de Urgență Suceava.  

Pe lângă cei dispăruți, au fost identificate și 19 persoane urmărite și alte 31 cu mandate și sentințe executare.

De exemplu, pe raza municipiului Vatra Dornei a fost identificat un bărbat de 48 de ani din județul Vrancea, urmărit întrucât se sustrăgea executării unei pedepse de un an și trei luni de închisoare, aplicată în baza mandatului de executare a pedepsei închisorii din aprilie acestui an emis de Judecătoria Tulcea. Despre cel în cauză existau date că este infractor voiajor și comite furturi din locașuri de cult. Detalii, aici.

De asemenea, pe linie de Supravegheri Judiciare, în perioada menționată, au fost chemați 52 de inculpați, au fost identificați doi inculpați care au încălcat măsura, au fost înaintate două sesizări organelor judiciare, iar o măsură a fost preschimbată în urma acestor sesizări.

Este vorba de un bărbat, aflat în evidența Poliției municipiului Vatra Dornei cu măsura preventivă a controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”, „furt în scop de folosință” și a unei infracțiuni de „lovirea sau alte violențe”.

Acesta a fost identificat ca autor al unor noi infracțiuni comise în data de 18 iulie („lovirea sau alte violențe”, a unei infracțiuni de „violare de domiciliu” și a unei infracțiuni de „tulburarea ordinii și liniștii publice”).

În urma sesizării motivate formulate de Poliția municipiului Vatra Dornei, s-a dispus fată de bărbat înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.


Intră acum și în grupul de