Primarul Sucevei anunță că se lucrează la documentația pentru ruta ocolitoare de pe strada Apeductului și speră că se va ajunge la o înțelegere amiabilă cu proprietarii de teren pentru a nu fi utilizată procedura exproprierii


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că se lucrează din plin în aceste zile la documentație pentru primul tronson al rutei ocolitoare de la intersecția de la Calea Unirii până la podul care se construiește în prezent peste râul Suceava.

„Se lucrează la expertiza tehnică și la documentație”, a spus primarul Ion Lungu care a menționat că se are în vedere și sensul giratoriu care va fi amenajat în intersecția Calea Unirii cu strada Traian Vuia.

Potrivit primarului, drumul ocolitor va fi de categoria a III-a, cu o lățime de 6-7 metri, trotuare, cu o lungime de 1.820 de metri, va avea prevăzut un podeț peste pârâul Cetății și se va asigura și canalizarea pluvială.

„Am fost la fața locului cu proiectanți și experți. 90 la sută din acest traseu este domeniu public, iar restul sunt proprietăți private. Am găsit înțelegere cu o parte din cetățeni să le reamplasăm suprafețele astfel încât să nu le afectăm suprafețele lor și sper să se întâmple”, a spus Ion Lungu.

El a menționat că există și posibilitatea să fie făcute exproprieri pentru lucrări de interes public, dar că nu vrea să se recurgă la această măsură și a subliniat că proprietarii cu care s-a discutat au agreat soluția propusă de municipalitate mai ales că valoarea terenurilor pe care le dețin va crește ca urmare a acestei investiții.

„Îmi doresc ca în perioada cea mai scurtă de timp să finalizăm documentația, să aprobă indicatorii tehnico-economici în Consiliul Local, să facem licitația și să demarăm efectiv lucrările în zona respectivă”, a conchis Ion Lungu.(N.B.)


Intră acum și în grupul de