O bătrână de 71 de ani a petrecut 24 de ore singură într-o pădure de lângă Vatra Dornei, unde a mers să culeagă fructe de pădure


Intră acum și în grupul de

O bătrână de 71 de ani din Vatra Dornei a petrecut o zi și o noapte într-o pădure din apropierea localității, unde a plecat să culeagă fructe de pădure, dar nu a mai avut puteri să se întoarcă acasă. Aceasta s-a adăpostit sub un copac, unde a și fost găsită, vie și nevătămată, de echipajele de căutare.

Luni dimineața, o bătrână, însoțită de doi câini, a plecat spre pădurea situată în apropiere, respectiv pe strada Silvicultorului din Vatra Dornei, cu intenția de a culege fructe de pădure. 

Aceasta însă nu s-a mai întors, iar a doua zi sora acesteia a sesizat poliția. Femeia a declarat că plecarea în pădure a bătrânei nu e ceva neobișnuit, femeia a mai plecat și anterior pentru a culege fructe de pădure, dar întotdeauna întorcându-se acasă.

Pentru a desfășura activitățile de căutare au fost constituite echipe mixte de căutare, din care au făcut parte lucrătorilor din cadrul Serviciului Salvamont, Detașamentului de Jandarmi Vatra Dornei și ISU Vatra Dornei șu poliției, fiind ajutați de pădurarul de canton silvic din zonă

Astfel, marți dimineață, persoana dispărută a fost identificată pe muntele Colăcelu la altitudinea de 900 metri, lângă tulpina unui brad din zona împădurită, unde stătea cu cei doi câini.

Bătrâna era conștientă și a declarat că în seara zilei precedente a alunecat, s-a simțit obosită și nu a mai putut să se deplaseze la domiciliu, motiv pentru care s-a adăpostit în locul unde a fost găsită.

Declarativ femeia nu a fost victima vreunei agresiuni, a fost ridicată cu ajutorul unui echipaj salvamont, iar de la baza muntelui a fost preluată de echipajul unei ambulanțe și transportată la Spitalul mun. Vatra Dornei pentru acordarea de măsuri de prim-ajutor medical, fiind internată.


Intră acum și în grupul de