Zeci de metri cubi de gunoaie, strânse din Parcul Şipote


Intră acum și în grupul de

Sâmbătă, 25.04.2009, un grup de voluntari de la „Centrul Creştin Philadelphia” în parteneriat cu Primăria Suceava reprezentată prin viceprimarul Harşovschi Lucian şi inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului de Salubritate Suceava, au efectuat o acţiune de curăţenie şi ecologizare a Parcului Şipote.

Astfel, un număr de peste 80 de tineri „înarmaţi” cu saci de gunoi, mănuşi de cauciuc, lopeţi, sape, greble şi alte instrumente necesare curăţeniei – puse la dispoziţie de către administraţia locală – au reuşit să colecteze timp de câteva ore peste 200 de saci, echivalentul a 30 metri cubi de gunoi, crengi uscate si foarte multe PET-uri.

S-a curăţat şi aleea care duce spre Cetatea de Scaun prin îndepărtarea noroiului depus de-a lungul timpului. Pârâul din zonă a fost deasemenea curăţat şi decolmatat. Cantitatea impresionantă de deşeuri a fost ridicată din zona parcului cu ajutorul a două masini speciale. Tinerii care s-au implicat în acţiune au fost coordonati de consilierul judeţean, Ioan Bădeliţă şi consilierul local, Daniel Ungurian.

„Chiar dacă Parcul Şipote nu se află în administrarea Muncipiului Suceava, nu putem fi indiferenţi la mizeria făcută de locuitorii oraşului nostru. Sper ca această acţiune să fie considerată încă un semnal de alarmă la adresa stării dezastruoase a parcului, cauzată în primul rând de noi, sucevenii. Atrăgând atenţia publicului, administraţia locală doreşte responzabilizarea cetăţenilor în ceea ce priveşte spaţiile verzi şi însemnătatea lor deosebită în cadrul Municipiului Suceava.

Noi, cei de la Primăria Suceava, considerăm că nu trebuie ca cetăţenii să se implice doar în „Luna Curăţeniei , ci tot timpul şi de aceea această curăţenie s-a efectuat dupa Sărbătoarea Sfântului Paşte. Tot cu această ocazie, aş dori să mulţumesc în primul rând acestui număr impresionant de tineri care s-au dedicat, împreună cu Ioan Bădeliţă şi Daniel Ungurian, acestui proiect deosebit şi care sper că ne vor ajuta să tragem un semnal de alarmă şi să îi facem pe mai mulţi să se implice în păstrarea curăţeniei oraşului”, a declarat viceprimarul Sucevei.

Acţiunile de acest gen vor continua şi sperăm ca pe viitor să se alăture şi cetăţeni cu spirit civic care să dorească la fel de mult ca şi noi schimbarea la faţă a oraşului Suceava.

Biroul de presă al “Centrului Creştin Philadelphia”


Intră acum și în grupul de