Femeile de etnie rromă, sprijinite în vederea integrării pe piaţa muncii


Intră acum și în grupul de

Societatea Doamnelor Bucovinene a organizat luni, începând cu ora 10:00, la sediul Consiliului Judeţean Suceava, Seminarul regional cu tema “Egalitate de şanse – o şansă pentru femeia rromă”, eveniment care marchează încheierea proiectului ce a debutat în urmă cu un an, “Femeia rromă – o şansă pentru viitor”.

Seminarul, la care au participat autorităţi sucevene şi din cadrul comunităţilor implicate în proiect, membri ai etniei rrome din judeţ şi regiune, reprezentanţi ai rromilor, precum şi femei rrome, şi-a propus dezbaterea problemelor cu care se confruntă această minoritate şi găsirea unor soluţii. Participanţii la seminarul “Egalitate de şanse – o şansă pentru femeia rromă” au discutat de asemenea promovarea egalităţii de şanse pentru femeia rromă în vederea integrării acesteia pe piaţa muncii, problema fiind abordată atât din punct de vedere al locului pe care aceasta îl are în familia tradiţională, cât şi în societatea în care trăieşte.

Potrivit preşedintelui Societăţii Doamnelor Bucovinene, Mihaela Grosu, se urmăreşte integrarea socială a populaţiei rrome, care implică stabilirea unui mediu social tolerant şi reducerea decalajelor existente între populaţia rromă şi societatea actuală, în condiţiile în care o proporţie însemnată dintre persoanele de etnie rromă se confruntă cu o situaţie ridicată de risc de sărăcie, de excludere şi de marginalizare.

Grupul ţintă al proiectului l-au constituit femeile de etnie rromă, cu vârste de peste 18 ani, care locuiesc în comunităţile rurale şi urbane din judeţ şi care au absolvit minim 8 clase. Astfel, un număr de 45 de femei rrome au participat la cursuri gratuite cu ajutorul cărora şi-au dezvoltat competenţele, abilităţile în domeniul serviciilor sociale şi au fost sprijinite în vederea integrării pe piaţa muncii sucevene.


Intră acum și în grupul de