IŞJ a întocmit propriul Regulament de înscriere a preşcolarilor în grădiniţe


Intră acum și în grupul de

Pentru a pune capăt problemelor generate de înscrierea copiilor în grădiniţe şi modul în care se ocupă locurile, conducerea IŞJ Suceava a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a iniţiat un Regulament de înscriere a preşcolarilor în grădiniţe, pentru anul şcolar următor. „În fiecare an avem probleme cu înscrierea la grădiniţă, aşa că acum avem un regulament ca să nu existe mai ales discuţii legate de modul în care se fac înscrierile. Cred că cel mai important lucru este ordinea în care se fac înscrierile la grupele mici”, a declarat şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

Aceste a precizat că, potrivit regulamentului, mai întâi vor fi primiţi copiii cu vârsta corespunzătoare, având domiciliul în sectorul arondat grădiniţei, până la completarea locurilor disponibile. Dacă numărul locurilor este insuficient în raport cu solicitările, înscrierea se realizează în ordinea apropierii de grădiniţă şi în funcţie de respectarea etapelor de înscriere de către părinţi. Apoi, sunt luaţi în considerare copiii cu domiciliul în localitate, în alt sector decât cel la care este arondat grădiniţei sau în altă localitate, dacă unul dintre părinţi face parte din personalul didactic angajat al grădiniţei, în limita locurilor disponibile.

Urmează cei care locuiesc în localitate, dar în alt sector decât cel la care este arondat sau în altă localitate, dacă unul dintre părinţi face parte din personalul nedidactic angajat al grădiniţei, şi copiii cu domiciliul în localitate, în alt sector decât cel la care este arondat, în limita locurilor disponibile. Mai pot fi înscrişi copiii cu domiciliul în altă localitate, dacă ambii părinţi fac serviciu în oraşul în care solicită înscrierea şi cei care locuiesc în altă localitate, dacă unul dintre părinţi face serviciu în oraşul în care solicită înscrierea, tot în limita locurilor disponibile.

Conducerea grădiniţei mai poate lua în considerare şi “alte solicitări, în limita locurilor disponibile”, cum ar copiii sub 3 ani, din alte localităţi sau alte cazuri.


Intră acum și în grupul de