Accident de muncă la Rădăuți. Un tânăr a căzut de pe un grilaj în timp ce lucra la o centrală termică


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 20 de ani din comuna Dănila a căzut de pe un grilaj în timp ce lucra la o centrală termică din incinta unei societăți comerciale din mun. Rădăuți.

Accidentul s-a produs luni dimineața.

Tânărul este angajat ca muncitor necalificat pe perioada verii la societatea comercială în cauză. Acesta participa la curățenie în zona exterioară de deasupra centralei termice din incinta fabricii firmei, împreună cu un alt angajat al fabricii.

La un moment dat, tânărul a ridicat un grilaj metalic cu dimensiunile de 1/1m pentru a curăța deșeurile lemnoase de sub acesta, la adâncimea de 90 cm, însă înainte de a coborî să adune deșeurile, a urcat pe o scară pentru a-i înmâna un sac menajer colegului său, iar când a coborât de pe scară, a căzut în gaura produsă prin ridicarea grilajului.

Tânărul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi, fiind diagnosticat cu „contuzie bazin cu excoriați”, urmând a i se efectua examene de specialitate.

Potrivit administratorului companiei, tânărul este angajat cu acte în regulă, iar instructajul privind protecţia muncii era semnat la zi.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, şi „vătămare corporala din culpă”.


Intră acum și în grupul de