Revedere după 20 de ani pentru elevii clasei a XII-a A de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Elevii clasei a XII-a A, promoția 1995 – 1999, specializarea matematică – fizică, au gândit câteva momente speciale alături de cadrele didactice de atunci și de acum, pentru revedere și depănare de amintiri. Alături de ei a fost acum 20 de ani, ca și acum, prof. Mihaela Ursaciuc, diriginta clasei. În urmă cu 10 ani, în plină vară, aceiași foști elevi au petrecut împreună cu profesorii lor și au prezentat procesul devenirii lor iar acum, după alți 10 ani, noutățile nu s-au sfiit să apară, actualii maturi au copii și multe alte realizări.

O clasă singulară în cadrul absolvenților colegiului prin oamenii adevărați și frumoși pe care i-am revăzut cu drag, cu emoție dar în primul rând cu deschidere. Copiii de ieri, adulții de astăzi, se laudă cu facultăți de prestigiu absolvite, cu familii reușite, cu domicilii în țară sau în afara ei, în ansamblu zâmbetul și prietenia au predominat în atmosfera de la școală și de după.

Prezentul deosebit construit de actualii medici, profesori, IT iști, oameni de afaceri, a avut la bază niște ani de liceu marcați de responsabilitate dar și de implicarea în toate activitățile organizate pentru timpul liber. Au fost multe excursii în care elevii s-au cunoscut și s-au apropiat, a existat mereu dorința de a afla, de a ști, de a completa informația și de a realiza tot mai mult.

Am revăzut vineri, 16 august 2019, la Colegiul Alexandru cel Bun, în fosta sală de clasă, niște figuri senine, vesele, optimiste, am auzit cât de complexă a fost existența lor după absolvirea Grupului Școlar de atunci, cu schimbări de domicilii, de joburi, chiar de parteneri de viață. Am regăsit foști elevi care locuiesc acum în Marea Britanie, în Italia, în București, Cluj, Frasin, foarte mulți dintre ei în Gura Humorului. Copleșiți de emoții, au mărturisit că întoarcerea acasă e tot timpul așteptată cu mari emoții, iar prezența unui număr mare de elevi la eveniment demonstrează încă o dată că școala a fost pentru ei o experiență de care-și amintesc cu multă plăcere.

Am reîntâlnit un colectiv închegat, copii copleșiți de sentimente amestecate, eleganță, bun gust și cu siguranță niște părinți actuali care au ce să transmită copiilor lor. Mult suflet a caracterizat dimineața revederii, umor și sinceritate, chiar dacă, studiind catalogul, am remarcat cu toții că notele din catalog erau, atunci, destul de mici. Cu numele schimbat sau nu, cu realizări mai mari sau mai mici, foștii elevi au dovedit și acum, ca și atunci, acum 20 de ani, că stăpânesc noțiunile de respect, de apreciere, de simplitate, și rezonează cu ceilalți.

Întâlnirea de la școală a fost urmată de o activitate nonformală la o pensiune din oraș unde a fost  adusă promoția alb negru a generației, inexistentă la revederea de 10 ani și s-a sărbătorit cu artificii. Tot acolo s-au convocat echipele meciului de a doua zi dintre echipa colegilor și cea a soților colegelor, jucat pe stadionul din Gura Humorului, cu tricouri de jucători și cu dorința de a concura, nu de a câștiga.

Mulțumiri organizatorilor, participanților și așteptăm cu nerăbdare următoarea revedere cu clasa a XII-a A, promoția 1999.

Profesor Cîmpan Brîndușa Luminița

Colegiul Alexandru cel Bun

Gura Humorului


Intră acum și în grupul de