Schwaben (Germania) vine la Suceava cu cele mai bune intenţii


Intră acum și în grupul de

Regiunea Schwaben din Germania, cu care judeţul Suceava a încheiat în anul 1997 un parteneriat, va sprijini înfiinţarea unui cabinet stomatologic la Centrul de plasament „George Sidorovici” din oraşul Gura Humorului. Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, a avut la finele săptămânii trecute o serie de discuţii cu preşedintele regiunii Schwaben, Jürgen Reichard, aflat în vizită în judeţ în fruntea unei delegaţii germane formată în special din oameni de afaceri.

Partenerii din Schwaben au vizitat centrul de plasament din Gura Humorului unde sunt instituţionalizaţi circa 100 de copii. Unitatea aflată în subordinea CJ a beneficiat de-a lungul timpului de un important sprijin financiar din partea nemţilor din regiunea Schwaben care au pus umărul la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a copiilor instituţionalizaţi.

Delegaţia germană a vizitat şi Casa Prieteniei din municipiul Suceava unde în perioada următoare va fi realizată o bibliotecă şi un centru de informare privind Germania şi regiunea Schwaben în mod special. La Casa Prieteniei s-au purtat şi discuţii pe marginea „serilor filmului german” acţiune care s-a desfăşurat săptămâna trecută. Oaspeţii din Schwaben au făcut un tur al mănăstirilor din judeţ şi au participat la o seară bucovineană la Suceviţa. Cei doi preşedinţi, Jürgen Reichard şi Gheorghe Flutur, au decis ca judeţul Suceava să organizeze la începutul lunii august „Zilele regiunii Schwaben”.


Intră acum și în grupul de