Focuri de arme la segmentul de frontieră sucevean, în timpul urmăririi unui autoturism al contrabandiștilor


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au fost nevoiți să utilizeze armamentul din dotare în timpul urmăririi unui autoturism de teren, plin cu pachete cu țigări de contrabandă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, în data de 20 august, un echipaj al poliției de frontieră a observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, două persoane care încărcau într-un autoturism de teren mai multe colete.

În momentul în care polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, autoturismul a demarat în trombă, iar o persoana a fugit spre teritoriul ucrainean.

Polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea mașinii, efectuând somaţiile legale, însă şoferul nu s-a supus, fapt pentru care s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de armă în plan vertical şi spre pneurile autoturismului, conform prevederilor legale.

La scurt timp, autoturismul a fost găsit abandonat la marginea localităţii Straja, în interiorul acestuia observându-se mai multe colete cu ţigări de contrabandă.

Imediat, polițiștii au informat autoritățile ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului de frontieră.

Drept urmare, în zonă și în autoturism au fost descoperite mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, care au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.450 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 157.365 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de