Teza la limba română, amânată pentru 7 mai

La IŞJ Suceava a ajuns marţi dimineaţă ordinul Ministerului Educaţiei prin care se modifică calendarul susţinerii tezelor cu subiect unic de către elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, astfel pe data de 7 mai va fi cea la limba română, pe 13 mai la matematică şi pe data de 21 mai cea la istorie sau geografie pentru clasa a VIII-a.

Teza la limba şi literatura română trebuia susţinută marţi, dar pentru că sindicatele din educaţie au anunţat că vor boicota testarea, Ministerul a decalat zilele în care se vor da tezele.

La clasa a VII-a tezele ar trebui să fie susţinute de 3.317 elevi din mediul urban şi 5.246 din mediul rural, iar la clasa a VIII-a, 3.287 din urban şi 5.077 din rural. Pe lângă tezele la limba română şi matematică susţinute atât de clasele a VII-a, cât şi a VIII-a, aceştia din urmă mai trebuie să dea teză şi la istorie sau geografie în funcţie de opţiunea lor. Astfel, 814 elevi din oraşe şi 1.070 din sate au ales să dea teza la istorie, iar 2.449 din urban şi 4.025 din rural la geografie.

Examenele se vor susţine în 180 de unităţi şcolare, fiind stabilite 36 de centre de comunicare ce vor transmite subiectele. Tezele vor fi corectate în 21 de centre de evaluare.