Val de furturi în județul Suceava raportate la începutul acestei săptămâni


Intră acum și în grupul de

Mai multe furturi au fost raportate în județul Suceava pe parcursul zilei de luni, 26 august.

În unele cazuri s-a adeverit că autorul furtului e de fapt un membru al familiei, iar în altele hoții au plecat fără să sustragă nimic.

FOTO: www.mirror.co.uk

Asta s-a întâmplat în cazul unei tentative de furt calificat ce a avut loc în seara de luni la Suceava.

Un bărbat de 58 de ani a sesizat poliția despre faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în garajul, amplasat pe str. Mărăşeşti, în Şcolii nr. 3, într-un spaţiu în care sunt construite mai multe garaje.

Bărbatul a observat că lacătul de la zăvorul care asigură uşile de acces este forţat, descuiat. Totuși, în timpul cercetărilor faţa locului bărbatul a verificat şi a stabilit că nu i-au fost sustrase bunuri sau valori.

S-a întocmit dosar penal privind „tentativă la infracțiunea de furt calificat”.

Un alt furt a fost raportat în comuna Bunești. Un bărbat de 38 de ani a relatat că persoane necunoscute au pătruns în locuința sa de unde au sustras două receivere și câteva documente.

Bunurile au fost sustrase în timp ce proprietarul era plecat de acasă, respectiv în aproximativ 45 de minute, iar la fața locului nu au fost identificate urme de forțare la ușa de acces în locuință.

În timp ce se efectuau cercetări pentru a se stabili modul de pătrundere în locuință, la fața locului a venit un vecin și s-a recomandat ca fiind socrul apelantului. Bărbatul a declarat că apelantul se află în proces de divorț cu fiica sa și totodată el este cel ce a pătruns în locuința ginerelui și a fiicei sale, de unde a luat cele două recever-uri care au fost reclamate ca fiind sustrase.

A intrat în locuință la îndemnul fiicei sale. Socrul apelantului a motivat că cele două recever-uri figurează pe numele său, el este cel ce plătește abonamentele.

Oricum, pe marginea cazului a fost întocmit dosar penal privind infracțiunea „furt”.

Al treilea furt al zilei a fost raportat în seara aceleiași zile la Fălticeni.

Un localnic a sesizat poliția despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri din locuința concubinei sale din mun. Fălticeni.

Bărbatul a povestit că recent s-a întors din Germania, iar apartamentul a rămas nelocuit.

În momentul în care a revenit, bărbatul a constatat faptul că mai multe bunuri dintr-o cameră a locuinței au fost sustrase, printre care o bicicletă, un televizor vechi și mai multe scule mecanice.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „furt calificat”, prejudiciul fiind de 500 lei.


Intră acum și în grupul de