Transportul ilegal de lemne luat la ochi de polițiștii suceveni


Intră acum și în grupul de

Săptămâna trecută, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

În total, în acțiune a fost antrenat un efectiv de 65 de persoane.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acțiunii au fost efectuate 45 de controale, fiind constatate trei infracțiunii. Marea majoritate a controalelor (44) au avut loc pe drumurile publice.

De asemenea, au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.235 lei.

Pe lângă asta, polițiștii au confiscat material lemnos în vederea stabilirii provenienței, respectiv 43,17 mc, în valoare de 13.590 lei, din care 36,82 mc faptic și 6,35 mc valoric.

Spre exemplu, miercurea trecută, polițiștii au identificat un bărbat care transporta, fără acte, cantitatea de 6,31 mc cherestea.

Autoutilitara acestuia a fost oprită noaptea, pe DN 2 din comuna Vadu Moldovei. Bărbatul de 62 de ani nu deținea documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos.

Prin urmare, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos, în valoare de 4.033 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


Intră acum și în grupul de