Aproape 1000 de amenzi date și 133 de permise reținute în județul Suceava într-o singură săptămână


Intră acum și în grupul de

În decursul săptămânii trecute, respectiv în perioada 19-25 august, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, în zonele sau pe tronsoanele de drum cu risc ridicat de producere a accidentelor.

Polițiștii suceveni s-au axat pe principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, precum nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, biciclişti, căruţaşi şi mopedişti, neacordarea priorității pietonilor, depistarea conducătorilor auto  care conduc vehicule sub influența alcoolului, precum şi a celor care încalcă regimul legal de viteză.

Astfel, 133 de șoferi au rămas fără permise, din care 59 pentru viteză, 49 pentru depășiri neregulamentare, zece pentru  conducerea vehiculului sub influența alcoolului și 15 alte cauze. Totodată, polițiștii au retras și 38 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 38 de infracțiuni rutiere, din care cele mai frecvente sunt conducerea fără permis sau conducerea în stare de ebrietate.

Pe lângă asta, au fost aplicate 945 de sancțiuni contravenționale, din care 414 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 67 față de pietonii care nu au respectat normele rutiere, 49 pentru depășiri neregulamentare, nouă față de bicicliști și 406 pentru alte cauze.


Intră acum și în grupul de