Un tânăr s-a ales cu dosar penal pentru mai multe infracțiuni rutiere descoperite după ce acesta a trezit suspiciuni virând brusc la vederea echipajului de poliție


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 20 de ani din comuna Vicovu de Jos a fost amendat și este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni rutiere, scoase la iveală după ce tânărul a trezit suspiciuni, virând brusc pe un drum lateral neclasificat la vederea echipajului de poliție.

Fapta a avut loc marți, la 02:30, în timp ce patrula poliției staționa DN 2 H, pe raza comunei Vicovu de Jos.

Polițiștii au purces la urmărirea autoturismului VW Passat, iar la scurt timp au observat că autoturismul a fost condus câteva sute de metri de la locul inițial și a fost oprit în fața unui imobil, stingând luminile.

S-a procedat la efectuarea de verificări ocazie cu care la volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 20 ani, din comuna Vicovu de Jos. De asemenea, în autoturism au mai fost identificați ca pasageri patru tineri domiciliați în comunele Vicovu de Jos și Putna.

Efectuând verificări în bazele de date ale poliției s-a stabilit faptul că tânărul nu posedă permis. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Întrucât conducătorul auto nu a prezentat documentele autoturismului condus, declarând verbal că nu le are asupra sa s-au efectuat verificări cu privire la autoturismului în cauză stabilindu-se faptul că plăcuțele cu numerele de înmatriculare montate pe autoturism au fost atribuite unui autoturism VW Golf, care figurează în baza de date având înmatricularea suspendată, din cercetări rezultând faptul că autoturismul este dezmembrat în prezent.

S-au efectuat verificări după seria de șasiu identificată pe autoturismul în cauză stabilindu-se faptul că acesta este înmatriculat în România, însă plăcuțele cu numărul de înmatriculare au fost reținute la data de 17.08.2019 de polițiștii SPR 4 Gălănești întrucât autoturismul a fost depistat circulând în trafic fără a avea poliția de asigurare obligatorie RCA. Cu ocazia controlului efectuat în interiorul autoturismului VW Passat polițiștii au găsit o parte din documentele autoturismului.

Astfel, s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de conducere fără permis de conducere și conducere cu număr fals.

De asemenea, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și pentru refuzul de a înmâna polițiștilor documentele autovehiculului condus.


Intră acum și în grupul de