Un afacerist sucevean este cercetat pentru delapidare și înșelăciune. Suma prejudiciului se ridică la un milion de lei


Intră acum și în grupul de

Serviciul de Investigare a Criminalității a efectuat joi percheziții la domiciliul unui sucevean, cercetat în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „delapidare”.

Bărbatul (30 ani), între 2016 și 2018 a fost administrator a două companii din Suceava. În acest timp, prin retrageri succesive, din contabilitatea firmelor și-a însușit, în mod nejustificat suma totală de totală de 698.105 lei.

Totodată, bărbatul mai este cercetat pentru „înșelăciune”, în formă continuată cu două acte materiale, săvârșite în dauna unei companii din Bacău și a unei din Suceava. Mai exact, suceveanul a indus în eroarea cele două persoane juridice vătămate, de la care a achiziționat produse industriale în valoare totală de 235.235,95 lei, pe care nu le-a mai achitat.

Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate în cauză au fost identificate și ridicate telefoane mobile, sisteme informatice, documente contabile, înscrisuri și documente cu valoare probatorie.

După audierea suspectului, s-a luat măsura reținerii acestuia pe o durată de 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru stabilirea întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de