Zece copii din Olt, cazați la o pensiune din Mănăstirea Humorului, au ajuns cu toxiinfecții alimentare la spital


Intră acum și în grupul de

Un grup de 16 copii și doi însoțitori din municipiul Slatina din județul Olt, cazați la o pensiune din Mănăstirea Humorului au ajuns, vineri, la Spitalul din Gura Humorului după ce doi dintre ei au avut dureri abdominale și vărsături, medicii constatând că și alți opt copii din grup au suferit toxiinfecții alimentare.

Astfel, cei 16 copii de la Școala „Nicolae Iorga” din Slatina județul  Olt și doi adulți supraveghetori au fost cazați la o pensiune din Mănăstirea Humorului încă de miercuri, iar vineri dimineața doi copii cu vârsta de 10 ani, au început să acuze dureri abdominale și vărsături, motiv pentru care a fost solicitată intervenția unei ambulanțe pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Cei doi copii au fost transportați la Spitalul Orășenesc Gura Humorului și diagnosticați cu „intoxicație alimentară medie”.

Având în vedere simptomele acuzate de cei doi copii, coordonatoarea grupului, a hotărât să-i transporte și pe ceilalți copii la Spitalul Orășenesc Gura Humorului cu microbuzul cu care s-au deplasat la pensiune, în vederea efectuării de investigații medicale, ocazie cu care au fost diagnosticați cu toxiinfecție alimentară încă opt copii având toți vârsta de 10 ani.

În acest caz DSP Suceava urmează să facă o anchetă epidemiologică și să stabilescă și cauzele acestor îmbolnăviri.(N.B.)


Intră acum și în grupul de